haugesund-kumlokk

Nr. 3: Haugesund

Motiv: Bygg, steder og annet med tilknytning til Haugesund  

Kategori: Historie og identitet

Design: Harald Helgesen (tidligere seksjonsleder Vann og avløp) og   Steinar Iversen (reklamekonsulent).

Årstall: 2001

Kommune: Haugesund

Fylke: Rogaland

Annet: Lokket ble offisielt avduket av daværende ordfører Finn Martin Vallersnes 6. mars 2001 i forbindelse med 100 -års jubileum til Vår Frelsers kirke.

Historien bak:

Kumlokket er fra Haugesund by og har fem ulike Haugesunds-motiv: Tre måker, rådhuset, Haraldsstøtta, Vår Frelsers kirke og Fiskerne.

Kirken bak de to personen er « Vår Frelsers kirke» som ligger midt i Haugesund sentrum. Til høyre for kirken ser vi rådhuset i Haugesund. Videre helt til høyre ser vi Haraldsstøtten som står på toppen av Haraldshaugen.   De tre «nålene» vi ser nedfor støtten er en del av utformingen rundt Haralsstøtten. Fremst i bildet ser vi to sjømenn. Disse to er hentet fra statuen «Fiskerne» som står fremfor Vår Frelsers kirke.

Arbeidet med å lage kumlokket ble startet av tidligere seksjonsleder for vann- og avløp i Haugesund kommune Harald Helgesen. Sammen med reklamekonsulent Steinar Iversen utarbeidet de en skisse til det nye kumlokket.

Lokket ble offisielt avduket av daværende ordfører Finn Martin Vallersnes 6. mars 2001 i forbindelse med 100-års jubileumet til Vår Frelsers kirke.

Det er blitt støpt av både Furnes og Ulefos (totalt ca. 100 stk.)

Utklipp fra Haugesund Avis:

(http://www.h-avis.no/nyheter/kumlokk-fra-haugesund-til-italia-1.5632198)

haugesund-avis-kumlokk