nr54-algard-kommune

Nr. 46: Gjesdal kommune

Motiv: En edderkopp og stedsnavnet Ålgård

Kategori: Identitet

Design: Ukjent

Årstall: Ukjent

Kommune Gjesdal

Fylke: Rogaland

Annet: Ålgård er administrasjonssenter i Gjesdal kommune på Jæren. Edderkoppen refererer til Ålgårds tekstilhistorie.

Om kumlokket: En veverske vokter de nye kummene, men bare på Ålgård. Hvorfor står det Ålgård på noen av kumlokkene, og ikke Gjesdal? Og hvorfor er det edderkopp …

Skrevet av: Gjesdalbuen – Publisert: 06.05.2009 kl 17:13 – Endret: 06.05.2009 kl 17:22

En veverske vokter de nye kummene, men bare på Ålgård.

Hvorfor står det Ålgård på noen av kumlokkene, og ikke Gjesdal? Og hvorfor er det edderkopp på dem og ikke kommunevåpen?

– Det er de nye kumlokkene som er dekorert med en edderkopp. Motivet henspiller på Ålgårds tekstilhistorie, forklarer Asgeir Kleppa, leder for kommunalteknisk avdeling i Gjesdal kommune.

– Enkelte ønsket seg kommunevåpenet på kumlokkene. Årsaken til at det ikke ble slik, var at våpenet ikke skal ligge på bakken og bli tråkket og kjørt på, opplyser Kleppa.

– Kumlokkene som er dekorert med edderkopp, brukes på Ålgård, ettersom det er der historien er fra. Ettersom Skurve ligger på samme ledningsnett, brukes kumlokkene der også. På Gilja og i Oltedal fortsetter vi imidlertid å bruke lokkene med piler på. Pilene peker mot hullet der lokkene kan åpnes. Det er viktig ikke å ha for mange ulike kumlokk, slik at blant annet brannvesenet raskt finner åpningen når det trengs, sier Kleppa.

Kilde: http://gbnett.no/src/popup.php?site=gbnett.no&page=utskrift&NyhetID=1343